„Eminescu, veşnic tânăr” -169 de ani de la naşterea poetului-

În data de 15 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, la Secţia pentru copii a avut loc activitatea „Eminescu, veșnic tânăr”. Realizatori au fost elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială Baia Sprie (director prof. Emil Petric), coordonaţi de prof. Mihaiela Pop.

În cadrul activităţii, copiii au depănat amintiri despre cel care a fost cel mai mare poet al românilor supranumit şi „Luceafărul poeziei româneşti”, au recitat din creaţiile poetului şi au vizionat filmul documentar”Eminecu, Veronica, Creangă”.

Expoziţia de carte Eminecu în ediţii dedicate copiilor şi vitrina de carte Însemnări despre Mihai Eminescu, pregătite de bibliotecarele secției, cu acestă ocazie, au reunit volume de poezie, proză, publicistică, corespondenţă, istorie şi critică literară etc.

Ca amintire a acestei zile, copiii au primit din partea Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” câte un semn de carte realizat cu ocazia aniversării lui Mihai Eminescu şi Zilei Culturii Naţionale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s