Covorul povestitor „O noapte cu ninsoare” la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu”

In data de 22 ianuarie a avut loc la Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” (dir. prof. Dora Soponar) prezentarea covorului povestitor „O noapte cu ninsoare”, realizată de bibliotecar Amalia Talpoş de la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” pentru  elevii clasei pregătitoare A (profesor învăţământ primar Florentina Husti), pentru elevii clasei pregătitoare B (profesor învăţământ primar Adela Afrasinei ) şi, nu în ultimul rând pentru elevii clasei pregatitoare C (profesor învăţământ primar Victoria Iugan). Povestea i-a impresionat pe cei mici prin relatarea peripeţiilor micului arici care, prietenos şi altruist este ajutat, în final chiar el de către prietenii săi. Prietenia şi susţinerea reciprocă pe care şi-o conferă animalele stau la baza poveştii.

La finalul prezentării, copiii au refăcut pe etape firul naraţiunii. Ei au fost, rând pe rând: povestitor, arici, iepure, bursuc şi vulpiţă. Elevii au inteles că a dărui este un lucru minunat, mai ales daca acest lucru porneşte din suflet. Caracterul interactiv al activităţii a conferit succes acesteia.

Activitatea s-a desfăşurat în spaţiul primitor al bibliotecii şcolii pus la dispoziţie de bibliotecara Gabriela Curtuzan.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s