„Sacul cu povești” la grădinița și școala din localitatea Cetățele

Copiii de la grădinița și școala din Cetățele au avut parte, în data de 20 noiembrie, de o zi de neuitat. Una dintre cele mai îndrăgite și apreciate activități a Secţiei pentru copii a Bibliotecii Judeţene ”Petre Dulfu”, covorul povestitor, a ajuns și la preșcolarii și elevii din această localitate, care au fost de-a dreptul fascinați la auzul ideii ca vor asculta o poveste cu ajutorul covorului fermecat.

Covorul povestitor – o metoda inedită de narare a unor istorioare celebre, are ca suport o carte, un covor cu un decor inspirat din povestea cărţii şi personaje detaşabile. Cartea, covorul şi personajele din poveste se găsesc într-un sac, care a fost adus în mijlocul celor mici de bibliotecara Paula Roman.

Preșcolarii și elevii din clasele I-IV și V-VIII de la Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” Șișești, Structura Cetățele (director profesor Florin Vava), însoțiți de cadrele didactice: Simona Rakos, Violeta Pop, Cristina Vava, Elena Petrovan, Maria Pătrașca, Raluca Andreica și Marcela Vava, au călătorit prin lumea subacvatică alături de „Micul peștișor roșu” și au învățat despre prudență, încredere și curaj împreună cu „Cei trei purceluși”. Activitatea a avut un impact deosebit asupra copiilor.

,

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s