“Copilăria, un izvor de vise” Expoziţii de artă plastică la Biblioteca Judeţeană

 

Copiii de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ şi-au etalat lucrările în cadrul unor expoziţii de artă plastică găzduite de Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”. Expoziţiile au oferit publicului iubitor de artă o incursiune fascinantă în lumea copilăriei.

„Hai la joacă afară” a fost titlul expoziţiei realizate de preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 28 şi elevii claselor I-IV de la Şcoala Gimnazială Nr. 18, coordonaţi de cadrele didactice: Marişca Morari, Minerva Mare, Monica Petrovan, Livia Şuluman şi Amalia Darolţi.

Elevii claselor a IV-a A şi a IV-a B, coordonaţi de profesori psihopedagogi: Claudia Cseterki şi Voichiţa Ciocan de la Şcoala Gimnazială Specială, au fost realizatorii expoziţiei “Copilăria, un izvor de vise”.

Elevii de la Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu” din Şişeşti le-au urat, prin creaţiile lor artistice, tuturor copiilor o “Copilărie fericită”.

Elevi de la Şcoala Gimnazială Satulung, Structura Pribileşti, coordonaţi de profesoara Adela Maria Borşe, au propus o incursiune în “Obiceiurile şi tradiţiile româneşti prin ochii copiilor”.

Primii vizitatori ai acestor expoziţii au fost copii de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazu” Valea Chioarului, Structura Fericea, care au trecut pragul Secţiei pentru copii în data de 4 iunie, însoţiţi de cadrele didactice: Elena Coborzan, Ioana Bilţ şi Dariana Nedelca. Pentru ei a fost pregătită o expoziţie de carte cu caracter enciclopedic, iar în Sala de Conferinţe au vizionat filmul documentar “Paşi spre cunoaţere. Jungla”.

Expoziţiile au fost deschise pentru vizitare până în data de 15 iunie şi au avut drept scop de a promova lucrările copiilor şi de a-i încuraja să creeze.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s