Copiii de la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” și Școala Gimnazială Nr. 2 din Sighetu-Marmației s-au bucurat de prezentarea a șapte covoare povestitoare de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare

În data de 4 iunie Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a participat la o activitate de mare amploare în cadrul parteneriatului dintre Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare, Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu-Marmației (director Simion Florin, dir. adjunct Șiman Ardelean Neli), Școala Nr. 2 Sighetu-Marmației (director Oprișan Carmen, dir. adj. Tașnadi Daniela) și Asociația Vis Juventum, Baia Mare. Responsabil de eveniment a fost: Moldovan Stelian, Asociația Vis Juventum, Baia Mare.

Activitatea face parte din proiectul ROMarmația „Abordare integrată a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul întregii comunități”, având ca obiective: Creșterea calității vieții la nivelul unei comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității rome din Sighetu Marmației, prin furnizarea de intervenție integrată în corespondență cu nevoile individuale și ale gospodăriei din care fac parte, pentru 550 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, adulți și copii, cu o pondere de 50% persoane de etnie romă și 50% de gen feminin; Creșterea accesului și participării la educație pentru 200 copii și 45 adulți aflați în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată vizată, cu o pondere de 50% de etnie romă, prin furnizarea de sprijin concret, inclusiv cu implicarea adulților semnificativi din viața copiilor (părinți/tutori/cadre didactice); Implementarea de măsuri integrate are ca scop inovarea socială, comunicarea, schimbul de experiență între specialiști din administrația publică, organizații nonguvernamentale , asociații profesionale și reprezentanți ai comunității vizate.

Din partea Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” au participat bibliotecarele Amalia Talpoș, Mara Popovici, Casilda Mare și Laura Zah care au prezentat celor aproximativ 400 de copii, șapte covoare povestitoare: „Omida mâncăcioasă”, „O noapte cu ninsoare” „Căsuța din oală”, „Legenda sticletelui”, „Cele patru colțuri”, „Ridichea uriașă”, „Peștișorul roșu”. Au fost implicate următoarele cadre didactice și clase de elevi:

Scoala GimnazialăDr. Ioan Mihalyi de Apșa”, Sighetu Marmației: prof. Codrea Lidia, clasa pregătitoare, înv. Pop Maria, clasa pregătitoare B, înv. Ardelean Ioana, clasa pregătitoare C, înv. Pașca Ana, clasa I-a B, înv. Franyi Antonia, clasa a II-a A, înv. Bârlea Lia, clasa a II-a, înv. Bodea Angelica, clasa a II-a, prof. ilieș Călin, clasa I C, înv. Radu Mirela, clasa I A, înv. Husar Lidia, clasa a III-a B, înv. Petrovai Liliana Dina, clasa a III-a C, înv. Bodnariuc Dombi Dorina, clasa a IV-a B.

Școala Gimnazială Nr. 2, Sighetu Marmației, înv. Pasztor Ramona, CPA, înv. Praya Natașa, CP, înv. Mihalca Codruța, clasa I, înv. Borodi Simona, clasa a IV-a A, înv. Pomenar Mădălina, clasa a II-a A, înv. Filip Silvia,clasa a III-a A, înv. Mihai Pisuc, clasa a III-a B, înv. Guszt Erika, clasa a IV- B.

Conducerea Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” a oferit elevilor implicați în această activitate reviste educative și ilustrate cu biblioteca, iar bibliotecilor școlare din cele două unități de învățământ, cărți sonore. Elevii participanți la activitate s-au arătat încântați de această modalitate de a spune o poveste și au mulțumit bibliotecarelor pentru poveștile cu care i-au delectat.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s