„ŞI LUMEA MEA E MINUNATĂ!”

 

În 16 mai 2018, ora 10, a avut loc loc vernisajul expoziției concurs „ŞI LUMEA MEA E MINUNATĂ!”, găzduită de Biblioteca Județeană Petre Dulfu, Secția pentru copii. Acest eveniment, aflat la a VI-a ediție, se desfășoară sub egida Ministerului Educației Naționale și face parte dintr-un proiect mai amplu al unității noastre școlare (Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare), fiind inclus în Calendarul Activităților Regionale și Interjudețene (CAERI) 2018.

Proiectul cuprinde trei secțiuni. Primele două secțiuni  („Bucuria învierii“-artă plastică religioasă și „Din creațiile mele” – artă plastică) se adresează atât elevilor de toate vârstele din învățământul special cât și elevilor din învățământul de masă. A treia secțiune „Alternative educaționale de succes“ se adresează cadrelor didactice, indiferent de disciplina pe care o predau.

Scopul proiectului este acela de a creşte calitatea procesului educaţional prin intermediul activităţilor educative extraşcolare, activități care dezvoltă la elevii noștri spiritul de echipă, îi mobilizează la cooperare şi le dezvoltă încrederea în forţele proprii, facilitează depăşirea sentimentului de marginalizare şi permite valorizarea potenţialului aptitudinal al acestora.

Ca în fiecare an și anul acesta ne-am bucurat de un număr mare de participanți, expoziția cuprinzând lucrări din mai multe județe ale țării, dintre care amintim: Brăila, Prahova, Cluj-Napoca, Caraș Severin, Timiș etc. Diversitatea materialelor și a tehnicilor de lucru utilizate pentru elaborarea lucrărilor evidențiază  răbdarea, priceperea, imaginația elevilor.

Prin artă, elevii participanți și-au exprimat binele, frumosul, gândurile, sentimentele și trăirile fiecăruia, iar dascălii au reușit să descifreze mesajul transmis prin manifestările comportamentale şi să le ofere răspuns favorabil nevoilor lor, cunoscându-i mai bine, comunicând și colaborând mai eficient, comunicarea emoțională consolidând și îmbogățind relația cu elevul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s