Povești altfel… la grădinița și şcoala din localitatea Buteasa

În data de 14 mai, bibliotecara Paula Roman de la Secția pentru copii le-a făcut o bucurie copiilor din localitatea Buteasa. Aceasta a ajuns la ei cu sacul cu povești și le-a prezentat covoarele povestitoare: ”Micul peștișor roșu” și ”Legenda sticletelui”. Cei mici au fost vrăjiți de cele două povești prezentate altfel, le-au ascultat cu interes, au interacționat, au învățat, s-au minunat și și-au exprimat dorința de a vedea și alte covoare povestitoare. Alături, au stat tot timpul cărțile după care au fost realizate cele două covoare, iar la sfârşitul activităţii, bibliotecara a reluat poveștile, urmărind ilustraţiile din carte.

Activitatea a fost completată de expoziţia de carte cu sunete. Copiii şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre culori, forme, numere, animale, mijloace de transport etc., jucându-se şi amuzându-se.

Au participat preșcolarii din grupa mică, mare și mijlocie (prof. Laura Criste) și elevii clasei pregătitoare și claselor I-IV (prof. Onorica Marinescu) de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Şomcuta Mare (dir. prof. Sanda Corina Muntean), Structura Buteasa.

În încheierea activităţii, cei aproximativ 30 de copii au fost invitaţi să vină la bibliotecă

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s