“Trăistuţa cu poveşti” la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc”

Elevii claselor pregătitoare A (învăţătoare Mia Caciuc) şi B (învăţătoare Mariana Criste) de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” (dir. prof. dr. Ioan Pop) au fost, în data de 9 martie, spectatorii unei lumi de poveste. Ei au asistat la prezentarea unei povești spuse altfel, deoarece s-a folosit ca decor un covor ce avea personaje care puteau fi manipulate și pentru că povestea s-a găsit şi în cartea ce însoţeşte covorul. Cartea, covorul și personajele din poveste s-au aflat într-o trăistuță care a fost adusă în mijlocul celor mici de bibliotecara Paula Roman de la Secția pentru copii.

Povestea care a ieşit din trăistuţă a fost frumoasa ”Legendă a sticletelui” ce a adus primăvara în cioc. Prezentarea s-a încheiat cu discuţii pe marginea poveştii legate de curaj, altruism, solidaritate, spirit de sacrificiu, încredere în sine. Identificarea câtorva specii de păsări după cântecul lor a completat această activitate.

”Scăunelul povestitor”, o metodă de a-i determina pe copii să spună o poveste, a fost un alt moment al activității, în care cei mici s-au dovedit, la rândul lor, că sunt talentați povestitori.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s