Colindăm, colindăm iarna! la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

În data de 12 decembrie de la ora 11.00 a avut loc în Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” activitatea cu titlul „Colindăm, colindăm iarna!”. Aceasta a fost organizată de Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” şi Colegiul de Arte în colaborare cu Secţia pentru copii.

Activitatea a început cu o prezentare power point „Obiceiuri şi tradiţii de Crăciun din Maramureş” realizată de prof. ptr. înv. primar Ioniţă Michiş de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”.

Apoi, elevii din clasele a IV-a C, (prof ptr înv primar Ioniţă Michiş), a III-a D (prof ptr înv primar Paula Bogoviţ) de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” şi din clasa a III-a A de la Colegiul de Arte însoţiţi de profesor pentru învăţământ primar Ileana Pop şi psiholog Ionela Sima, au interpretat colinde tradiţionale din Maramureş.

Copiii din clasa a V-a A de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” însoţiţi de profesoarele Iuliana Pop şi Monica Câmpeanu au realizat o şezătoare literară „Seara de Ajun” şi au recitat poezii dedicate sărbătorilor de iarnă din opera marilor poeţi (Mihai Eminescu, George Coşbuc, Octavian Goga).

Urările tradiţionale de sărbători şi colindele celor 150 de copii prezenţi au încheiat activitatea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s