13 – 19 noiembrie Săptămâna educaţiei nonformale la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”

 

În data de 13 noiembrie de la ora 8 la ora 10, elevii clasei a II-a B de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” (director profesor doctor Ardelean Amalia), însoţiţi de profesor înv. primar Moş Ileana, consilier şcolar Ghita Patricia şi bibliotecar Gross Olimpia au desfăşurat, în colaborare cu Editura Cartemma, în spaţiul Sălii de lectură al Secţiei pentru copii, o activitate deosebită dedicată cărţii, „Sunt pasionat de lectură”. Scopul ei a fost atragerea celor mici spre slova scrisă prin cunoaşterea compartimentelor Secţiei pentru copii, a fondului de documente al bibliotecii şi prin discuţiile avute cu reprezentantele Editurii Cartemma, doamnele Boloş Anca şi Povară Dragoş Diana.

La activitate au fost invitaţi şi părinţii cărora li s-a vorbit despre importanţa momentului lecturii în familie, seara, înainte de culcare, pentru a-i obişnui pe cei mici să citească. Elevii au profitat de aceste două ore petrecute în bibliotecă pentru a-şi face permise de cititori, iar la finalul activităţii şi-au prezentat cărticelele create, desenând coperta şi scriind un scurt text. De asemenea, ei s-au bucurat de bogata expoziţie de carte pregătită special pentru ei, Enciclopedia copiilor şi Cele mai citite cărţi, din fondul Secţiei pentru copii.

Pe parcursul acestei săptămâni au avut loc şi alte activităţi sub egida Săptămânii educaţiei nonformale: în data de 14 noiembrie preşcolarii grupei mijlocii de la Grădiniţa „Ion Creangă”au luat parte la o vizionare de film, în data de 15 noiembrie, elevii clasei I D Autism de la Şcoala „Nichita Stănescu” au vizionat filmul documentar „Dinozaurii”, în data de 16 noiembrie le-au fost prezentate preşcolarilor din Cerneşti două covoare povestitoare, „Căsuţa din oală” şi „Ridichea uriaşă” în cadrul unei activităţi extra muros.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s