“Plein Air – Peisajul de acasa” la Secția pentru copii

În data de 4 aprilie a avut loc vernisajul expoziţiei proiectului regional “Plein Air – Peisajul de acasă” la Secția pentru copii. Proiectul a fost iniţiat de Colegiul de Arte Baia Mare (prof. înv. primar Hagău Liana , prof. înv.primar. Coviza Carmen, prof. dr. Botis Eniko, prof. Băbuța Anca, prof Băbuța Cristina) în parteneriat cu Palatul Copiilor Baia Mare (prof. dr. Mihaela Ganța) şi Grădiniţa de Arte (prof. înv. preșcolar Monica Bruzac). Proiectul “Plein Air” aflat la a doua ediţie s-a desfăşurat în doua etape: o etapă indirectă în urma căreia s-a organizat această expoziţie cu lucrările premiate, iar în luna mai o etapă directă unde elevi din tot orasul au participat la o şedință de pictură în aer liber pe aleile de lângă Colegiul de Arte din Baia Mare.

Ideea proiectului a fost legată de acea nevoie de a descoperi talente de la cea mai fragedă vârstă pentru a le putea promova, oferind câmp deschis manifestării spiritului de inițiativă, valorificînd potențialul intelectual, creativitatea și aptitudinile artistice de care dispun copiii.

Expoziția este găzduită pe holul Secției pentru copii și a fost deschisă până în data de 24 aprilie 2017.

Lucrările au fost realizate de copiii de vârstă preşcolară pâna la copiii de liceu.

În deschiderea expozitiei, elevii clasei I C de la Colegiul de Arte, prof. Hagău Liana au adus primăvara în sufletele celor prezenți prin interpretarea unor cântecele vesele. La finalul activității, elevii au fost invitați în Sala ”Mircea Pop” să se bucure de expoziția de carte jucărie și din colecția Disney În lumea poveștilor pregătită special pentru ei. Tot cu această ocazie ei și-au ridicat si permisele de cititori.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s