Moment omagial ”Nichita Stănescu”

31.03.2017-Moment omagial Nichita Stanescu2

Elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Nichita Stănescu” (director Maria Zete) îndrumați de profesoara Simona Bănică au realizat în data de 31 martie, la Secția pentru copii, un moment omagial Nichita Stănescu cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la nașterea poetului (31 martie 1933).

Doamna director Maria Zete a coordonat desfășurarea activității prin cuvîntul de început și mulțumirile de la final.

Acțiunea a constat într-un recital de poezie și muzică coordonat de profesoara Alina Andreicuț. A urmat apoi, un moment de dezbatere cu evidențierea temelor întâlnite la marele poet, coordonatori Lucia Surduc și Simona Bănică. S-au prezentat planșe reprezentând metafore ale liricii stănesciene însoțite de desene reprezentative.

Un moment special a fost prezentarea lucrării cu un citat din Nichita Stănescu a elevei Bianca Cadar din clasa a VIII-a B, lucrare recompensată cu mențiune la Concursul Național de Caligrafie. Legătura strânsă dintre părinți și școală a fost evidențiată de profesoara Cristina Mihalca legătură reflectată prin prezența doamnei Mirela Teodorescu, reprezentant al părinților, care a oferit școlii un tablou realizat în mozaic reprezentând chipul marelui poet.

”Și poate de aceea – Nichita Stănescu” a fost titlul expoziției de carte realizată pentru această ocazie de către bibliotecarele secției.

Au fost prezenți aproximativ 50 de elevi, cadre didactice, bibliotecari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s